Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Niskie FPSy w V7
#1
Czołem!

Nowa wersja, nowe problemy. 

Jeżeli dotknął Cię problem niskich FPSów po wyjściu V7 to można spróbować następujących rozwiązań: 

1. Wyczyszczenie zapisanych ustawień gry. Usunięcie wszystkich plików konfiguracyjnych pociągnie za sobą konieczność definiowania wszystkiego od nowa, ale może pomóc. 

2. Zmiana trybu wyświetlania z borderless na fullscreen. 

3. Jeżeli masz kartę Nvidii to sprawdź, czy w ustawieniach wyświetlania masz wybrane max performance. Ostatni update sterowników mógł włączyć tryb oszczędzania energii. 

Gdyby pojawiły się nowe rozwiązania to proszę o dopisywanie ich w tym wątku.

Mamy cichą nadzieję, że hotfix jest blisko Smile
Odpowiedz
#2
Cześć obecnie istniejących problemów leży po stronie serwera. Jeżeli dokucza wam brak FPSów (a komu nie...) albo lagi pojazdów to spróbujcie zobaczyć jak sprawy się mają na innym serwerze. Wraz z wejściem V7 wymagania co do nic wzrosły i niektóre maszyny, które wcześniej były w stanie uciągnąć 72 graczy obecnie mają problemy z 60.
Odpowiedz
#3
Możliwe rozwiązanie dla użytkowników WIN10, którym ostatnio obcięło klatki: Wyłączenie X-Box overlay, który został włączony w jednej z ostatnich aktualizacji. Więcej w linku do reddita.

źródło
https://www.reddit.com/r/joinsquad/comme...rformance/
Odpowiedz
#4
U mnie pomogło wyłączenie zintegrowanego układu grafiki w procesorze (za pomocą UEFI).

Jakby ktoś miał problem z wejściem do UEFI/BIOSu, to mi pomogło:

1. Pyknięcie guziczka na zasilaczu
2. Naciśnięcie kilka razy przycisku power na obudowie
3. Włączenie kompa - wtedy DEL mi pozwolił wejść do UEFI, inaczej przeskakiwał jak gdyby nigdy nic

Wtedy w UEFI w perpiherals wybrałem integrated graphics - disabled.

Oprócz tego wyłączyłem FPS overlay w nvidia shadowplay, FPSy z 15 skoczyły do ponad 120.
Odpowiedz




Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości